JAVNI POZIV “SARAJEVO WINTER FEST”

PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet Javnog poziva Sarajevo Winter Fest (u daljem tekstu JP) je prikupljanje prijava za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava projektima koji će obogatiti turističku ponudu i zimsku turističku sezonu, stvarajući dodatne motive dolaska i dužeg boravka turista u Kantonu Sarajevo.

Realizacija projekata/programa će biti u periodu 01.10.2023. godine – 31. mart 2024. godine.

SVRHA JAVNOG POZIVA

Javni poziv Sarajevo Winter Fest je namijenjen za projekte/programe čijom realizacijom se razvijaju nove turističke inicijative, ideje i proizvodi iz različitih oblika turizma, koji daju pozitivne, vidljive i samoodržive rezultate, a koji će turistima i građanima ponuditi zanimljive sadržaje i osigurati produžetak trajanja zimske turističke sezone u Kantonu Sarajevo.

Dodjelom bespovratnih finansijskih sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo sufinansirat će se projekti/programi iz oblasti turizma, kulture, zabave i gastronomije, a prednost za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava dat će se projektima koji će se održavati na otvorenim prostorima.

IZNOS SREDSTVA ZA SUFINANSIRANJE I NAČIN DODJELE SREDSTAVA

Sredstva u iznosu do 650.000,00 KM za sufinansiranje po ovom JP obezbijeđena su Finansijskim planom Turističke zajednice Kantona Sarajevo za 2023. godinu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo sufinansirat će maksimalno 60% od ukupnog iznosa potrebnog za realizaciju Projekta.

Aplikanti su dužni osigurati vlastito učešće u minimalnom iznosu od 15% od ukupne vrijednosti projekta.

Javni poziv ostaje otvoren do 21.09.2023. godine.

Više informacija o javnom pozivu i prijavne obrasce možete pronaći na LINKU.

Previous Post
Newer Post
Cart

No products in the cart.

X