Javni poziv “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za razvoj turizma u FBiH”

  • Početna stranica
  • Novosti
  • Javni poziv “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za razvoj turizma u FBiH”

Predmet Javnog poziva je prikupljanje projekata za raspodjelu sredstava ,,Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH” kroz šest programa.

Naziv Programa:

PROGRAM 1. Program podrške turističko-ugostiteljskim manifestacijama koje imaju internacionalni značaj za Federaciju BiH (konferencije, sajmovi, turističko – gastronomske i druge manifestacije), u ukupnom iznosu od 300.000 KM.

PROGRAM 2. Program podrške turističko-ugostiteljskim manifestacijama koje imaju značaj za domaći/lokalni turizam (konferencije, sajmovi, turističko gastronomske i druge manifestacije), u ukupnom iznosu od 200.000 KM.

PROGRAM 3. Program podrške iznajmljivačima koji se bave iznajmljivanjem smještajnih kapaciteta u ruralnim prostorima (apartmani, studio apartmani, kuće za odmor, sobe u domaćinstvu, kuće za odmor, kamp u domaćinstvu) u cilju unapređenja postojećih smještajnih kapaciteta kroz nabavku sredstava za rad, uređenje eksterijera, edukaciju, nabavku ekološki prihvatljivih sredstava za rad u domaćinstvu, seoskom domaćinstvu u ruralnim područjima u ukupnom iznosu od 150.000 KM.

Program 4: Sufinansiranje ugostiteljskih djelatnosti u ruralnim predjelima (restorani, konobe, gostionice, kušaonice…), u cilju obogaćivanja i unapređenja autohtonih ugostiteljskih djelatnosti u ruralnim predjelima, kroz nabavku sredstava za rad koji su ekološki prihvatljivi u ukupnom iznosu od 150.000 KM.

PROGRAM 5: Sufinansiranje promotivnog materijala iz oblasti turizma kroz brendiranje pojedinih mjesta, događaja i proizvoda u svrhu jačanja turističke ponude, u ukupnom iznosu od 200.000,00 KM.

PROGRAM 6. Sufinansiranje projekata iz turističko-ugostiteljskog sektora putem kreditne linije Razvojne banke Federacije BiH: Kreditna linija za dugoročno kreditiranje turističkog sektora, u cilju razvoja održivog turizma u Federaciji BiH, u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 KM.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 16.9.2023. godine što potvrđuje datum na otpremnici odnosno poštanski žig.

Više informacija o javnom pozivu, prijavne obrasce i kriterije za raspodjelu sredstava možete pronaći na LINKU.

Previous Post
Newer Post
Cart

No products in the cart.