Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava projektima koji će obogatiti turističku ponudu i zimsku turističku sezonu

  • Početna stranica
  • Novosti
  • Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava projektima koji će obogatiti turističku ponudu i zimsku turističku sezonu

Predmet Javnog poziva Sarajevo Winter Fest je prikupljanje prijava za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava projektima koji će obogatiti turističku ponudu i zimsku turističku sezonu, stvarajući dodatne motive dolaska i dužeg boravka turista u Kantonu Sarajevo.

Realizacija projekata/programa će biti u periodu decembar 2022 – mart 2023. godine.

Javni poziv Sarajevo Winter Fest je namijenjen za projekte/programe čijom realizacijom se razvijaju nove turističke inicijative, ideje i proizvodi iz različitih oblika turizma, koji daju pozitivne, vidljive i samoodržive rezultate, a koji će turistima i građanima ponuditi zanimljive sadržaje i osigurati produžetak trajanja zimske turističke sezone u Kantonu Sarajevo.

Dodjelom bespovratnih finansijskih sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo sufinansirat će se projekti/programi iz oblasti turizma, kulture, sporta, zabave i gastronomije.

Sredstva u iznosu do 400.000,00 KM za sufinansiranje po ovom Javnom pozivu obezbijeđena su Finansijskim planom Turističke zajednice Kantona Sarajevo za 2022. godinu. Iznos sredstava kojim će Turistička zajednica Kantona Sarajevo sufinansirati projekat neće iznositi više od 60% od ukupnog iznosa potrebnog za realizaciju projekta. Aplikanti su dužni osigurati vlastito učešće u minimalnom iznosu od 15% od ukupne vrijednosti projekta.

Javni poziv je otvoren do 30.11.2022. godine.

Više informacija možete pronaći na LINKU.

Previous Post
Newer Post
Cart

No products in the cart.

X