Javni poziv za dodjelu grantova za Zagovaračke mreže

Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta Misli o prirodi! uz finansijsku podršku Švedske, raspisuje Javni poziv za dodjelu grantova za komponentu Zagovaračke mreže!

Zagovaračkim kampanjama povećava odgovornost državnih organa, kompanija i stanovništva u adresiranju problematike vezane za okoliš. Unapređenje zaštite okoliša je jedino moguće kroz diverzificiran pristup problemskim oblastima ali i zajedničko djelovanje, sistematičan i naučno utemeljen pritisak civilnog društva na donositelje odluka i zagađivače, te podizanje svijesti o važnosti okoliša u poboljšanju standarda života.

Ovim javnim pozivom nastoji se ohrabriti i potaknuti saradnja između različitih, ali komplementarnih organizacija civilnog društva, čiji će se glas i rezultat rada multiplicirati kroz formiranje mreža, a kako bi se ostvarili ciljevi zagovaranja. Grantovi za zagovaračke mreže su namijenjeni ciljno orijentiranim grupama organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom okoliša i otvorene su za partnerstva s drugim organizacijama civilnog društva.

Dodatna podrška će biti pružena kroz edukacije i mentorske posjete odabranim mrežama organizacija civilnog društva koje će sprovoditi grantove. Očekuje se da zagovaračke kampanje imaju širok spektar rezultata koji će probuditi svijest zajednice i donosioca odluka o zaštiti okoliša.

Više informacija o javnom pozivu možete pronaći na Linku.

Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije za podnošenje prijave prijedloga projekta je 7.2.2023.

Previous Post
Newer Post
Cart

No products in the cart.