Javni Poziv za učešće u Programu podrške poduzetništvu na području Grada Goražda

Partnerske organizacije okupljene u Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje Goražde ( čiji je nosilac Grad Goražde, a partneri su Srednja stručna škola ,,Džemal Bijedić” Goražde, Udruženje ALDI, Privredna komora BPK Goražde, Udruženje poslodavaca BPK Goražde, Obrtnička komora BPK Goražde, Služba za zapošljavanje BPK Goražde i TVC d.o.o.) pozivaju sve zainteresovane osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao da se prijave za učešće u Programu podrške razvoju malih biznisa. Program realizuju partneri u okviru projekta “Novi pristup kreiranju radnih mjesta: lnovacijama ka prosperitetnom tržištu rada” koji se provodi u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” koji finansira Evropska unija a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR).

Javni poziv je usmjeren prema nezaposlenim osobama sa područja grada Gorazda koje žele pokrenuti vlastiti posao uz edukativnu podršku partnerstva, kao i finansijsku podršku u ukupnom iznosu od 40.000 KM, odnosno do 8.000 KM po registrovanom biznisu.

Pravo na učešće u Programu podrške razvoju poslovnih ideja i biznisa, imaju punoljetne i nezaposlene osobe koje žele registrovati posao na području grada Gorazda.

Prednost za učestvovanje u procesu pružanja podrške razvoju poslove ideje i biznisa, imati će:

  • Trenutno nezaposleni mladi muškarci i žene (18-35 godina)
  • Nezaposlene žene
  • Lica sa invaliditetom

Javni Poziv možete preuzeti na Linku.
Prijavni obrazac možete preuzeti na Linku.
Izjavu o spremnosti ulaganja vlastitih sredstava možete preuzeti na Linku.

Rok za podnošenje prijava je 30. decembar do 15:00 časova.

Previous Post
Newer Post
Cart

No products in the cart.