Ministarstvo privrede KS objavilo poziv u cilju pomoći obrtničkim djelatnostima

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv za poticaj realizacije projekata promocije obrtništva i tradicionalnih djelatnosti.

Radi se o programu koji je namijenjen za razvoj i afirmaciju svih obrta, očuvanje obrtničke tradicije, kulturnog i historijskog nasljeđa tradicionalnih i starih obrtničkih djelatnosti, te održavanje edukacija i promocija s ciljem jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva.

Program podrazumijeva i subvencioniranje troškova obrtnika za učešće na sajmovima i izložbama, s ciljem jačanja veza između obrazovnog sistema i obrtništva, interesno umrežavanje obrtnika i organizirano zastupanje i predstavljanje interesa obrtnika.

Maksimalan iznos poticaja po jednom prihvaćenom programu/projektu može iznositi do 20 hiljada KM. Program je namijenjen Obrtničkoj komori Kantona Sarajevo i udruženjima obrtnika koja su registrovana i djeluju na području KS.

Javni poziv bit će objavljen u Službenim novinama KS u četvrtak, 21. jula 2022. godine, i bit će otvoren narednih 30 dana.

Javni poziv i sve neophodne informacije dostupne su na linku.

Foto: T. S./Klix.ba

Newer Post
Cart

No products in the cart.